هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

3 مشترك

    طريقة الارز بالكارى والفراخ

    avatar
    lmar


    عدد المساهمات : 45
    تاريخ التسجيل : 06/03/2011

    طريقة الارز بالكارى والفراخ Empty طريقة الارز بالكارى والفراخ

    مُساهمة  lmar السبت مارس 12, 2011 11:48 pm

    انهارده يا جماعه جيبالكم وصفه حلوه اوى وسهلهيارب تعجبكم
    وهى طريقة الارز بالكارى والفراخ وممكن نبدل الفراخ بالجمبرى
    وبنفس الطريقه Smile
    المقادير:.
    نصف كيلو ارز يعنى بمقدار2/5كوب ارز
    1/4 كيلو فراخ فليه شرائح مقطعه مكعبات متوسطة الحجم
    2 بصله متوسطين الحجم مقطعين قطع صغيره
    2 ملعقه سمن وملعقه من الزيت
    2/5 ملعقتين الى ملعقتين ونصف بودرة كارى من عند العطار او الماركت
    5 مكعبات ماجى او الاستبدال عنها بملح والافضل مكعبات ماجى
    1 ملعقه فلفل اسمر او زياده حسب الرغبه
    2/5 كوب ماء بنفس مقدار الارز
    الطريقه:.
    1. نضع السمن والزيت فى اناء ويضاف اليها البصل المقطع
    على نار هادئه حتى يصفر لونه
    2.يضاف اليه بدرة الكارى ومكعبات ماجى والفلفل الاسمر
    3. ويضاف الماء عندما يبدأ بلغليان نضع الفراخ المقطعه
    4. عندما تغلى الماء جيدا نضيف الارز المغسول الى الاناء
    ونتركه مع مراعاة التقليب والمباشره من وقت لاخر حتى النضج
    ملحوظه هامه:. affraid اللهم بلغت
    عندما نضع مكعبات ماجى الى هذه الوصفه لا نضع ملح لان
    مكعبات ماجى تقوم بنفس دور الملح
    يقدم هذا الارز مع فراخ بانيه وبطاطس محمره او بمفرده ومننساش
    طبعا السلطه geek
    وعندى ملحوظه على البطاطس المحمره عشان تبقى كرسبى بعد
    تقشيرها وتقطيعها نضعها فى ماء بارد مثلجه قبل تحميرها بفتره
    ودى كانت الطريقه ويارب تعجبكم مع احترامى وتحياتى للجميع I love you
    avatar
    منى


    عدد المساهمات : 2
    تاريخ التسجيل : 12/03/2011

    طريقة الارز بالكارى والفراخ Empty رد: طريقة الارز بالكارى والفراخ

    مُساهمة  منى الثلاثاء مارس 15, 2011 12:38 am

    جوعتينى يابتنى انتى

    تسلم ايدك وصفه حلوه مووووووووووووووووووت
    avatar
    عبدالله احمد


    عدد المساهمات : 2
    تاريخ التسجيل : 21/12/2010

    طريقة الارز بالكارى والفراخ Empty رد: طريقة الارز بالكارى والفراخ

    مُساهمة  عبدالله احمد الخميس مارس 17, 2011 6:57 am

    منى كتب: جوعتينى يابتنى انتى

    تسلم ايدك وصفه حلوه مووووووووووووووووووت
    الف شكر يا لمار عايزين طريقة عمل الباشميل وتسلم ايدك
    avatar
    lmar


    عدد المساهمات : 45
    تاريخ التسجيل : 06/03/2011

    طريقة الارز بالكارى والفراخ Empty رد: طريقة الارز بالكارى والفراخ

    مُساهمة  lmar الأحد مارس 20, 2011 6:38 am

    اوك حاضر بس طريقة البشاميل ( الصلصه البيضاء) مع طريقة عمل المكرونه النجرسكو وشكرا للجميع
    avatar
    عبدالله احمد


    عدد المساهمات : 2
    تاريخ التسجيل : 21/12/2010

    طريقة الارز بالكارى والفراخ Empty ربنا يوفقك يا لمار ويجعله فى ميزان حسناتك

    مُساهمة  عبدالله احمد الثلاثاء مارس 22, 2011 8:56 pm

    ربنا يوفقك يا لمار ويجعله فى ميزان حسناتك
    avatar
    lmar


    عدد المساهمات : 45
    تاريخ التسجيل : 06/03/2011

    طريقة الارز بالكارى والفراخ Empty رد: طريقة الارز بالكارى والفراخ

    مُساهمة  lmar الأربعاء مارس 23, 2011 10:41 am

    ميرسى ليك كتير ياعبد الله على زؤك وعلى متابعتك

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس مارس 28, 2024 3:16 am