المقادير :.
1/2 كيلو مكرونه اسباكتى
1/2 كيلو فراخ شرائح مسلوقه تقطع مكعبات مناسبه
3 كوب صلصه بيضاء
2 كوب لبن
1 كوب شوربه
4 معالق دقيق
1 بيضه مخفوقه
2 ورق لورا لسلق الفراخ
جبنه شيدر او رومى مبشوره
زبد او سمنه
الطريقه:.
اولا: الصلصه البيضاء
1.نضع ثلاث معالق زبده فى اناء ونضيف عليها الدقيق ونستمر فى التقليب
حتى يعطى لون زهبى نوعا ما
2.ثم نضيف اللبن وكوب الشوربه والملح والفلفل ويضع على نار هادئه
لمدة 10 دقائق حتى تصبح قوامها متوسطة السمك
ثانيا:.
1. تسلق المكرونه وتغسل وتصفا وتتبل بالملح والفلفل مع مراعاة وجودهما فى الصلصه البيضاء
2. نضع المكرونه فى سلطانيه عميقه ونضع فوقها نصف كمية الصلصه البيضاءونصف كميه الجبنه المبشوره
3. ندهن صينيه متوسطه بالسمن او الزبد ونضح نصف كمية المكرونه
ويضاف اليها الفراخ وفوقها النصف الاخر من المكرونه ثم يضاف اليها البيضه المخفوقه فوقها وتوزع معلقتين زبد او سمن بالتساوى عليها
4. ندخل الصينيه فى فرن متوسط الحراره وعندما يكتمل نضجها نرش عليها باقى الكميه المتبقيه من الجبنه المبشوره وندخلها فى الفرن خمس دقائق حتى يحمر سطحها
تقدم المكرونه مع بطاطس محمره
ودى كانت وصفة انهارده يارب تعجبكم مع خالص تقديرى وتحياتى لكم
1/2 كيلو مكرونه اسباكتى
1/2 كيلو فراخ شرائح مسلوقه تقطع مكعبات مناسبه
3 كوب صلصه بيضاء
2 كوب لبن
1 كوب شوربه
4 معالق دقيق
1 بيضه مخفوقه
2 ورق لورا لسلق الفراخ
جبنه شيدر او رومى مبشوره
زبد او سمنه
الطريقه:.
اولا: الصلصه البيضاء
1.نضع ثلاث معالق زبده فى اناء ونضيف عليها الدقيق ونستمر فى التقليب
حتى يعطى لون زهبى نوعا ما
2.ثم نضيف اللبن وكوب الشوربه والملح والفلفل ويضع على نار هادئه
لمدة 10 دقائق حتى تصبح قوامها متوسطة السمك
ثانيا:.
1. تسلق المكرونه وتغسل وتصفا وتتبل بالملح والفلفل مع مراعاة وجودهما فى الصلصه البيضاء
2. نضع المكرونه فى سلطانيه عميقه ونضع فوقها نصف كمية الصلصه البيضاءونصف كميه الجبنه المبشوره
3. ندهن صينيه متوسطه بالسمن او الزبد ونضح نصف كمية المكرونه
ويضاف اليها الفراخ وفوقها النصف الاخر من المكرونه ثم يضاف اليها البيضه المخفوقه فوقها وتوزع معلقتين زبد او سمن بالتساوى عليها
4. ندخل الصينيه فى فرن متوسط الحراره وعندما يكتمل نضجها نرش عليها باقى الكميه المتبقيه من الجبنه المبشوره وندخلها فى الفرن خمس دقائق حتى يحمر سطحها
تقدم المكرونه مع بطاطس محمره
ودى كانت وصفة انهارده يارب تعجبكم مع خالص تقديرى وتحياتى لكم