انهارده يا جماعه جيبالكم وصفه حلوه اوى وسهلهيارب تعجبكم
وهى طريقة الارز بالكارى والفراخ وممكن نبدل الفراخ بالجمبرى
وبنفس الطريقه
المقادير:.
نصف كيلو ارز يعنى بمقدار2/5كوب ارز
1/4 كيلو فراخ فليه شرائح مقطعه مكعبات متوسطة الحجم
2 بصله متوسطين الحجم مقطعين قطع صغيره
2 ملعقه سمن وملعقه من الزيت
2/5 ملعقتين الى ملعقتين ونصف بودرة كارى من عند العطار او الماركت
5 مكعبات ماجى او الاستبدال عنها بملح والافضل مكعبات ماجى
1 ملعقه فلفل اسمر او زياده حسب الرغبه
2/5 كوب ماء بنفس مقدار الارز
الطريقه:.
1. نضع السمن والزيت فى اناء ويضاف اليها البصل المقطع
على نار هادئه حتى يصفر لونه
2.يضاف اليه بدرة الكارى ومكعبات ماجى والفلفل الاسمر
3. ويضاف الماء عندما يبدأ بلغليان نضع الفراخ المقطعه
4. عندما تغلى الماء جيدا نضيف الارز المغسول الى الاناء
ونتركه مع مراعاة التقليب والمباشره من وقت لاخر حتى النضج
ملحوظه هامه:. اللهم بلغت
عندما نضع مكعبات ماجى الى هذه الوصفه لا نضع ملح لان
مكعبات ماجى تقوم بنفس دور الملح
يقدم هذا الارز مع فراخ بانيه وبطاطس محمره او بمفرده ومننساش
طبعا السلطه
وعندى ملحوظه على البطاطس المحمره عشان تبقى كرسبى بعد
تقشيرها وتقطيعها نضعها فى ماء بارد مثلجه قبل تحميرها بفتره
ودى كانت الطريقه ويارب تعجبكم مع احترامى وتحياتى للجميع
وهى طريقة الارز بالكارى والفراخ وممكن نبدل الفراخ بالجمبرى
وبنفس الطريقه
المقادير:.
نصف كيلو ارز يعنى بمقدار2/5كوب ارز
1/4 كيلو فراخ فليه شرائح مقطعه مكعبات متوسطة الحجم
2 بصله متوسطين الحجم مقطعين قطع صغيره
2 ملعقه سمن وملعقه من الزيت
2/5 ملعقتين الى ملعقتين ونصف بودرة كارى من عند العطار او الماركت
5 مكعبات ماجى او الاستبدال عنها بملح والافضل مكعبات ماجى
1 ملعقه فلفل اسمر او زياده حسب الرغبه
2/5 كوب ماء بنفس مقدار الارز
الطريقه:.
1. نضع السمن والزيت فى اناء ويضاف اليها البصل المقطع
على نار هادئه حتى يصفر لونه
2.يضاف اليه بدرة الكارى ومكعبات ماجى والفلفل الاسمر
3. ويضاف الماء عندما يبدأ بلغليان نضع الفراخ المقطعه
4. عندما تغلى الماء جيدا نضيف الارز المغسول الى الاناء
ونتركه مع مراعاة التقليب والمباشره من وقت لاخر حتى النضج
ملحوظه هامه:. اللهم بلغت
عندما نضع مكعبات ماجى الى هذه الوصفه لا نضع ملح لان
مكعبات ماجى تقوم بنفس دور الملح
يقدم هذا الارز مع فراخ بانيه وبطاطس محمره او بمفرده ومننساش
طبعا السلطه
وعندى ملحوظه على البطاطس المحمره عشان تبقى كرسبى بعد
تقشيرها وتقطيعها نضعها فى ماء بارد مثلجه قبل تحميرها بفتره
ودى كانت الطريقه ويارب تعجبكم مع احترامى وتحياتى للجميع