المقادير:.
1/2 كيلو مكرونه اسباكتى
1/4 كيلو سجق مقطع مكعبات
2 كوب عصير طماطم مصفى
1 ملعقه كبيره معجون طماطم
1 بصله متوسطه مقطعه صغيرا
3 معالق كبيره جبنه مبشوره شيدر او رومى
ملح وفلفل اسمر وشطه
1/4 كوب زيت
الطريقه:.
1. تسلق المكرونه فى ضعف كميتها من الماء المغلى المضاف اليها قليل من الملح والزيت مع عدم تغطيتها وتقليبها من وقت لأخر حتى النضج المطلوب ثم تغسل وتصفى جيدا.
2. يحمر البصل مع الزيت حتى يصفر لونه تماما ويبداء لونه يحمر قليلا ثم يضاف السجق ويقلب حتى يتغير لونه ثم يضاف عصير الطاطم المزاب فيه معلقة معجون الطماطم.
3. ثم يضاف الملح والفلف الاسمر والشطه حسب المزاق وتترك الصلصه على النار حتى تسبك وعلامه التسبيك هو ان يظهر الزيت فوق الصلصه.
4. بعد ذلك تقلب الصلصه بالسجق مع المكرونه جيدا ثم نضعها فى صينيه متوسطه وفوقها الجبن المبشور بالتساوى ونتركها فى فرن متوسط الحراره تقريبا 10 دقائق حتى تزاب الجبنه ويحمر وجه الصينيه.
ملحوظه:.
ممكن نبدل السجق بالحمه المفرومه او البسطرمه ونتبع نفس الطريقه
تقدم المكرونه مع سلطه خضراء
ودى كانت وصفة انهارده يارب تعجبكم مع تحياتى للجميع
1/2 كيلو مكرونه اسباكتى
1/4 كيلو سجق مقطع مكعبات
2 كوب عصير طماطم مصفى
1 ملعقه كبيره معجون طماطم
1 بصله متوسطه مقطعه صغيرا
3 معالق كبيره جبنه مبشوره شيدر او رومى
ملح وفلفل اسمر وشطه
1/4 كوب زيت
الطريقه:.
1. تسلق المكرونه فى ضعف كميتها من الماء المغلى المضاف اليها قليل من الملح والزيت مع عدم تغطيتها وتقليبها من وقت لأخر حتى النضج المطلوب ثم تغسل وتصفى جيدا.
2. يحمر البصل مع الزيت حتى يصفر لونه تماما ويبداء لونه يحمر قليلا ثم يضاف السجق ويقلب حتى يتغير لونه ثم يضاف عصير الطاطم المزاب فيه معلقة معجون الطماطم.
3. ثم يضاف الملح والفلف الاسمر والشطه حسب المزاق وتترك الصلصه على النار حتى تسبك وعلامه التسبيك هو ان يظهر الزيت فوق الصلصه.
4. بعد ذلك تقلب الصلصه بالسجق مع المكرونه جيدا ثم نضعها فى صينيه متوسطه وفوقها الجبن المبشور بالتساوى ونتركها فى فرن متوسط الحراره تقريبا 10 دقائق حتى تزاب الجبنه ويحمر وجه الصينيه.
ملحوظه:.
ممكن نبدل السجق بالحمه المفرومه او البسطرمه ونتبع نفس الطريقه
تقدم المكرونه مع سلطه خضراء
ودى كانت وصفة انهارده يارب تعجبكم مع تحياتى للجميع